Kerek Világ

"Gondold meg, hogy a földön jársz és csillagok alatt sétálhasz. Nagyszerű dolog ez." /Márai Sándor/

The Monsal Trail – Peak District National Park

The Monsal Trail – Peak District National Park

A Buxton és Bakewell között húzódó Monsal Trail a 19. századi Manchester-London vasútvonal mentén helyezkedik el. 1968-ban megszűntették és megnyitották ezt a gyönyörű vidéket a túrázók, bringások, lovagolni vágyók számára.

  • Táv: 19,5 km
  • Útvonal: Monsal Head – Blackwell Mill – Chee Dale – Wye folyó ösvény- Monsal Head

A Monsal Trail egy autómentes útvonal túrázók, biciklisek, lovasok és kerekesszékesek számára is a Peak District mészkődombjai között a régi Midland vasút nyomvonalán 8,5 mérföld hosszúságban. Térkép

Biciklibérlésre a Hassop Station-nél van lehetőség az útonal Bakewell felőli végénél és Blackwell Mill-nél az északi végén. Letölhető útvonalak itt.

Az útvonalat 1981-ben nyitották meg a látogatók számára négy alagút kivételével, amelyek biztonsági okokból még zárva maradtak. 2011-ben ezek az alagutak – Headstone Tunnel, Crssbrook Tunnel, Litton Tunnel, Chee Tor Tunnel – is megnyíltak. Mindegyükük körülbelül 400 méter hosszú és világítással rendelkeznek.

Tipp

Izgalmas körtúra lehet ha a tetszés szerinti kiinduló állomásunkra, ahol parkolunk, vagy ahová tömegközlekedéssel jutottunk el (pl. Bakewell vagy Monsal Head) a visszafelé utat a kacskaringós és vadregényes River Wye mentén tesszük meg a dzsungelszerű növényvilág és a mészkősziklafalak mentén.

Hasznos linkek és információk

Bakewell, idilli kisváros a Wye folyó partján. A Peak District National Park legnagyobb városkájában jártunk a…

Posted by Kerek világ on Tuesday, 15 September 2020

fb-share-icon

Szira Hajnal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük