Kerek Világ

"Gondold meg, hogy a földön jársz és csillagok alatt sétálhasz. Nagyszerű dolog ez." /Márai Sándor/

Derwent Edge – Peak District National Park

Derwent Edge – Peak District National Park
Túra a Derwent folyó völgyében
  • Útvonal: Derwent Dam – Derwent Reservoir – Little Howden Moor – Derwent Edge – Lost Lad Hill – Back Tor – Farholmes Visitor Center
  • Indulás: National Trust Fairholmes Visitor Center, Derwent Dam
  • Táv: 14 km

Térkép:
http://www.gps-routes.co.uk/routes/home.nsf/osmapdisp?openform&route=derwent-edge-walking-route

A ragyogóan napsütéses túra a Derwent folyó völgyéből a National Trust Fairholmes visitor centre-től indult a Derwent Dam (gát) mellett felkaptatva a Derwent Reservoir keleti parjta mentén. Majd egy meredek jobb kanyarral tovább felfelé a Little Howden Moor-on át a lélegzetelállító látványt nyújtó Derwent Edge lenyűgöző sziklaképződményein keresztül.

A Lost Lad Hill, ahol piknikeltünk egyet, a Back Tor (538 m), ami egy igen ritka kilátópont, mivel innen a Peak District sok gyönyörű helye látszik, mint például a Kinder fennsík, a Stanage Edge és természetesen szép kilátás a Derwent Reservoir-ra. Megcsodáltuk a Cakes of bread, a Salt Cellar és a Wheel Stones érdekes sziklaformáit is. 

Ezen a ponton fordultunk a Ladybower Reservoir irányába és a mellette elhaladó ösvényen visszagyalogoltunk a kitartó napsütésben a Visitor Centre parkolójába.
Amikor visszatértünk a a túra kiindulópontjához este 6 körül, a nap szép lassan eltűnt a fenyvesekkel borított dombtető mögött.

fb-share-icon

Szira Hajnal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük