Kerek Világ

"Gondold meg, hogy a földön jársz és csillagok alatt sétálhasz. Nagyszerű dolog ez." /Márai Sándor/

Nyaralás Katalóniában: Tossa de Mar – Costa Brava, Spanyolország

Nyaralás Katalóniában: Tossa de Mar – Costa Brava, Spanyolország
  • Utazás: Repülővel Jet2/ EMA, UK – Girona, Spanyolország
  • Transzfer Girona reptér-Tossa de Mar: Busz
  • Szállás: Apartman, Tossa de Mar (booking.com)

A Costa Brava, azaz vad part Spanyolország északkeleti részén, Katalóniában, a Barcelonához közeli Blanes és a spanyol-francia határ között húzódó 153 km-es sziklás, partszakasz festői öblökkel, kisvárosokkal, halászfalvakkal. Jelentjük, hogy a vadregényes Katalán partvidék szerelem volt első látásra.

Tossa de Mar

Tossa de Mar a Costa Brava egyik gyöngyszeme, egy fontos történelmi háttérrel rendelkező ódon halászfalu Barcelona és a francia határ között félúton.
Azon ritka városok egyike, ahol egyszerre nézheted a Földközi-tenger hullámzását és részesülhetsz a középkori történelemi város elragadó látványában anélkül, hogy elfordítanád a fejed.

Földrazi és méretbeli adottságainál fogva nem vált a tömegturizmus célpontjává. A kb. 6000-es lélekszámú városkát, erdők, hegyek veszik körül, a főút is a város felett kerül. 

Látnivalókban bővelkedik Tossa. Ott van az óváros (Villa Vella), ahova a középkori városfalak között felsétálva páratlan kilátásban lehet részünk a Costa Brava vad szikláiról. Felsétálhatunk a várfalon egészen a világítótoronyig, vagy romantikus pillanatokat élhetünk át a kis utcákon és fürödhetünk meseszép öbleiben.

Számunkra még egy örömteli program akadt Tossában. Kirándulni is szeretünk és a kutyákat is imádjuk, így éltünk a lehetőséggel, hogy a város szélén, erdős, dombos területen létesült állatmenhelyről elvigyünk sétálni néhány blökit. Szívesen fogadják az önkéntes kutyasétáltatókat, ígyhát bekopogtunk és megsétáltattunk két négylábút.
A menhely hivatalos oldala itt térképpel.

Hasznos információk az idegenforgalmi hivatal hivatalos honlapján:
https://www.infotossa.com/en?fbclid=IwAR19vWTsuRd0E6CgdfgR8LVkY86emB1iZjnuyUu4wuPAI2q5EseAZmm-x3A

Jardí Botànic Marimurtra,Blanes – Hajókirándulás

Blanes a kevés és még mindig aktív halászkikötők egyike.
Hatalmas strandjával, éttermekkel, bárokkal szegélyezett tengerparti sétányával, óvárosával, botanikus kertjável népszerű üdülőhely főleg családosok körében.
A mediterrán Marimurtra botanikus kertbe Tossából hajóval utaztunk el.
A magas sziklák tetején panoráma kilátással a tengerre található ez a több mint 4000 féle, többségükben egzotikus növényt számláló kert, ahol számos olyan faj is van, ami méretüknél vagy koruknál fogva különleges.

Mairmurtra a szenvedélyes természetkedvelő, német Carl Faust (Hadamar, Germany 1874 – Blanes 1952) munkája aki önzetlenül szánta művét a tudománynak és a természetben gyönyörködni és pihenni vágyó embereknek.

A Costa Brava kiváló partokat, kirándulós és szabadidős programokat kínál minden korosztály számára. A legtöbb parszakaszt gondozzák, a víz általában gyorsan mélyülő. A tengervíz augusztusra jól felmelegszik és a hónap végétől az árak is alacsonyabbak. A teljes parszakas vadregényes. És ha a nagy nyaralóövezeteket elkerülve a kisebb, eldugottabb öblöket, falvakat keressük, páratlan élmény nyújthat.

fb-share-icon

Szira Hajnal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük