Kerek Világ

"Gondold meg, hogy a földön jársz és csillagok alatt sétálhasz. Nagyszerű dolog ez." /Márai Sándor/

Attenborough Nature Reserve – Nottingham zöldterületei I.

Attenborough Nature Reserve – Nottingham zöldterületei I.

Az 1966-ban alapított, 145 hektáros természetvédelmi terület Nottingham városközpontjától 7 km-re dél-nyugatra található. Több mint 250 madárfajt figyeltek meg eddig, amelyek előfordulnak rendszeresen a területén.

A Nottinghamshire Wildlife Trust tulajdonában lévő és általa üzemeltetett Attenborough Nature Center a természetvédelmi terület tavakkal körülvett oktató- és látogató központja. A belépés ingyenes, csupán a parkolásért kell fizetni. Shop és cafe is van az épületben.

Séta és bicikliutak hálózzák be a rezervátumot. Kiváló kikapcsolódás gyerekekkel is, valamint madármegfigyelésre és természetfotózásra is nagyszerű hely.
Letölhető térkép: http://www.attenboroughnaturecentre.co.uk/uploads/New-Map-for-website.jpg

Tufted duck – Red route/piros útvonal
  • 3 km/1,9 miles

A legrövidebb útvonal, ami vadban a leggazdagabb élőhely a rezervátumban. Tavasszal a Tween Pond-nál fészkelnek a gémek. A folyómenti füves területen pedig többféle szitakötőt figyelhetünk meg. A tél folyamán a tavak megtelnek itt telelő kacsákkal.

Skylark Trail – Yellow route/sárga útvonal
  • 4,2 km/2,6 miles

Ez az útvonal a vasútvonal mellett Long Eaton irányába vezet, majd vissza a Trent folyó mentén. Az Erewash mező a tavaszi-nyári párzási időszakban szolgál a pacsírták, poszáták élőhelyéül. Tavasszal és ősszel költöző madarak figyelhetők meg itt, mint például a hantmadár. Télen szalonkáknak, csukoknak biztosít otthont a füves terület és még a rövidfülű bagoly is előfordul itt.

Kingfisher Trail – Blue route/kék útvoal
  • 5,9 km/3,7 miles

Ez az útvonal a rezervátum nagykörútja. A Delta rezerváumban van – a természetvédelmi terület Beeston felőli végén – a legnagyobb fűzfa erdő a régióban. A brit harkályok 3 fajtája is itt figyelhető meg.

Nottingham zöldterületei

Nottingham zöldterületei:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1WMNxvUxHgoTMQXfZuTVfR1DOeqI&ll=52.94048747878689%2C-1.1557367145908302&z=12

fb-share-icon

Szira Hajnal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük