Kerek Világ

"Gondold meg, hogy a földön jársz és csillagok alatt sétálhasz. Nagyszerű dolog ez." /Márai Sándor/

Téli vakáció egy norvég rönkházban a Shropshire Hills-ben

Téli vakáció egy norvég rönkházban a Shropshire Hills-ben
  • Utazás: Vonattal Nottingham – Birmingham – Shrewsbury – Church Stretton útvonalon (Two together railcard)
  • Szállás: The Larches Log Cabin, Church Stretton – rönkház
Church Stretton – ‘Walkers Are Welcome’

A Shropshire megye negyedét magába foglaló, dombokkal, folyóvölgyekkel szabdalt természetvédelmi terület egy fantasztikus kirándulóhely. A dombokkal körülvett, ici-pici, mindössze alig több mint négyezer lakosú városka, Church Stretton pedig ideális bázis a National Trust gondozásában lévő Carding Mill Valley és a Long Mynd felfedezésére. A kisváros az első volt a megyében, amely megkapta a “Walkers Are Welcome” státuszt, azaz szívesen látják a túrázni, kirándulni vágyókat. Találunk itt kedvünkre túraútvonalakat a helyszínen nyomtatott formában vagy például a National Trust oldaláról online letölhetőeket is.

https://www.nationaltrust.org.uk/carding-mill-valley-and-the-long-mynd

Nottinghamtől nincs messze ez a szép hely és bármelyik évszakban nagyon jókat lehet itt kirándulni. Vonattal Birminghamen keresztül kb. 3,5 óra az út, autóval 2-2,5 óra és kb. 100 mérföld/160 km.

Egy téli, pár napos kiruccanást álmodtunk meg és nem bántunk volna egy kis hóesést miután egy nagyon idilli szállást találtunk az egyik domboldalban: egy hangulatos norvég rönkházat fákkal körülvéve fantasztikus kilátással, amelyenek teraszáról a hot tub 38 fokos meleg vizében pezsgőfürdőzve élvezhettük mindezt esténként. Odabent pedig egy fatüzeléses Hobbit stove fokozta a romantikát. Hóesés ugyan nem volt, sőt nagyon enyhe telünk van, a helyszín viszont hóval vagy anélkül csodaszép.

Pici városról lévén szó egyik végéből a másikig félóra alatt elsétálhatunk és a gyönyörű Carding Mill Valley sincs messzebb. A központból táblák igazítanak útba akár gyalogúton indulunk, akár autóval. A völgy bejáratánál található National Trust parkoló, shop, tea room és mosdók. Kicsit tovább még egy parkoló van zsúlfoltabb időszakokra.

Túraúvonalak a Carding Mill Walley-ben

Korán sötétedő téli napokon, amikor az embernek még kicsit lustálkodni és elmélázni van kedve ilyen szép környezetben a gőzölgő reggeli kávé mellett, rövidebb kirándulásokra is van lehetőség.:

Számos egyéb útvonalon is kirándulhatunk. Az alábbi linken további infromáció található valamennyiről.: https://www.nationaltrust.org.uk/carding-mill-valley-and-the-shropshire-hills/lists/try-one-of-these-beautiful-walks-at-carding-mill-valley

Remélem kedvet kaptatok egy látogatáshoz a környékre, egy napos kiruccanásra vagy egy egész hétvégére, esetleg egy hosszabb, tartalmasabb vakációra.

A Love for the Long Mynd
Hasznos linkek

A rönkház: https://www.holidaylettings.co.uk/rentals/church-stretton/188794

A város: https://www.churchstretton.co.uk/

Utazás vonattal a UK-ben: https://kerekvilag.com/2019/06/14/utazas-vonattal-a-uk-ben/

fb-share-icon

Szira Hajnal

2 thoughts on “Téli vakáció egy norvég rönkházban a Shropshire Hills-ben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük