Kerek Világ

"Gondold meg, hogy a földön jársz és csillagok alatt sétálhasz. Nagyszerű dolog ez." /Márai Sándor/

Az oldalról

Az oldalról
Helló Világ!

Üdv a Kerek Világon!
Szira Hajnal vagyok. A világ közepe jelenleg, ahol Viktorral élünk már jó pár éve, az Egyesült Királyságban, Anglia kellős közepén, az East Midlands régióban, a Robin Hood legendájáról is híres Nottingham városában van.

A kb. 300 ezer lakosú város fekvése, klímája nagyon kedvező. Bármelyi irányba indulunk is el, a közlekedés nagyon jó. Keresztbe-kasul beutaztunk már innen az országot vonattal A blog egyik kiemelt témája is a vonatozás a UK-ben, amiről sok információt találtok.

Az oldal abból az életérzésből táplálkozik, amit úgy szoktunk emlgetni, amikor úgy mindent összevetve jól érezzük magunkat a bőrünkben, hogy kerek a világ.

Semmilyen problémánk nem egyedi,és ha ez így van, akkor az is meglehet, hogy nagyon hasonló dolgok okozzák számunkra az örömöt az életünkben. Ha tudatosan váltjuk az élet ritmusát, valószínűleg könnyebben megbírkózunk az időnként adódó nehézségekkel is.

Élménybeszámolókkal, képekkel, filmekkel és sok-sok információval azt meséljük el itt a blogon, a hozzá kapcsolódó youtube csatornán, valamint a facebook oldalon, hogy Viktorral mi hogyan tartjuk fenn a néha kibillenő egyensúlyt, azaz, hogy nekünk mitől kerek a világ.

Vezérmotívumként a természettel való kapcsolat szövi át az utazási, kirándulási, feltöltődési lehetőségekről szóló beszámolókat.

Lévén, hogy a UK-ben élünk, a legtöbb poszt az itt megtett sok-sok kirándulásról, utazásról szól.
Egyik nem titkolt célunk, hogy az itt élő magyar honfitársainknak is ötleteket adjunk és arra buzdítsunk benneteket, hogy fedezzétek fel a lakókörnyezeteteket és merjetek távolabbi utakra is vállalkozni.
Másik célunk, hogy otthon, Magyarországon élő honfitársainkat is ösztönözzük az Egyesült Királyság meglátogatására. Vannak olcsó, fapados repülőjáratok és előretervezzésel alacsony költségvetéssel is tartalmas utazást lehet ide tenni.
Ez az ország sokkal több annál, mint amit az iskolában tanultunk, a sztereotípiákat is nyugodtan el lehet felejteni és Londonon kívül is vannak csodák. Sőt! Elképesztő vidékek mindenütt!

Inspirálódj és érezd jól magad a Kerek Világon Látogató!